פשיעה חקלאית בישראל: סקירה מקיפה חושפת את חומרת התופעה

מסמך זה נכתב לבקשת חבר הכנסת אופיר סופר ומוצגים בו נתונים על פשיעה חקלאית בישראל בשנים 2020-2016. ביוני 2016 פרסם מרכז המחקר והמידע של הכנסת סקירה מקיפה על אודות פשיעה חקלאית בישראל וטיפולה של משטרת ישראל בתופעה, ובה הובאו מידע ונתונים על הפשיעה המדווחת. במסמך הנוכחי מוצגים נתוני הפשיעה מן השנים שחלפו מאז.

בשנת 2019 התפוקה החקלאית בישראל הגיעה לשווי של קרוב ל-31 מיליארד ש"ח. באותה שנה הועסקו בענף החקלאות כ-80 אלף איש, מהם כ-38 אלף אזרחים ישראלים, כ-17 אלף פלסטינים וכ-25 אלף עובדים בעלי אזרחות אחרת.

בשנת 2019 פורסמה ב"העיקר במחקר" – אסופת מאמרים שמפרסמת מחלקת תכנון ואסטרטגיה של משטרת ישראל – סקירה בנושא אסטרטגיות שיטור במרחב הכפרי והתמודדות המשטרה עם הפשיעה החקלאית, שכתב פקד יהודה קייסי. לפי אותה סקירה, פשיעה חקלאית מהווה אומנם רק שיעור קטן מאד מהפשיעה המדווחת בישראל, כ-0.22% אולם הנזק הכלכלי המשוער שלה, ישיר ועקיף, הוא כ-1.2 מיליארד ש"ח בשנה. מלבד הנזק הכלכלי, המחבר מציין כי פשיעה חקלאית מהווה גם פגיעה ברמה הערכית מאחר שבעיני רבים חקלאות היא חלק אינטגרלי של המפעל הציוני, וכמו כן היא פוגעת ביכולת הלאומית לייצר מקורות מזון בלי תלות במדינות זרות.

לקריאה של הסקירה המלאה לחצו פה.

שתפו כתבה זו

הצטרפו לשומר החדש

השומר החדש הינו ארגון חברתי חינוכי וציוני שהוקם בשנת 2007 על ידי קבוצת מתנדבים אוהבי הארץ בכדי לשמור על אדמות המדינה תוך סיוע והעצמת החקלאים וגורמי האכיפה,לצד חיבור אזרחים וצעירים לאדמה, לאהבת הארץ ולזהות ציונית