בשנים האחרונות אנו עדים לכרסום משמעותי במצב שלטון החוק במדינת ישראל. התוצאה המרכזית של התופעה הינה, ערעור משמעותי בתחושת הביטחון של האזרחים שומרי החוק. על אף שיש בהחלט תועלת בבדיקה וניתוח התהליכים שהובילו למצב זה, גם לצורך גיבוש המענה הנדרש כעת, באמור להלן לא נתייחס לכך, ונתמקד בהצגת תפיסה מעשית להתמודדות עם האתגר של חיזוק שלטון החוק והשבת תחושת הביטחון האישי לאזרחי ישראל.
דוגמאות לתופעות רלבנטיות לנושא שבנדון:
הקמת הרשות הלאומית למשילות בישראל, רשות אשר תהיה כפופה לשר המשפטים. הרשות תהיה גוף אופרטיבי הפעול לחיזוק המשילות ושלטון החוק בישראל, באמצעות פעילות סינרגטית של כלל גופי האכיפה הרלוונטיים בישראל, כל גוף בהתאם לסמכויות הנתונות לו על פי חוק. לצורך מימוש ההרתעה יש צורך בשינוי פרדיגמה בנוגע לאחריות הכוללת למיגור הפשיעה והשלטת שלטון החוק, דהיינו, שינוי מתבנית החשיבה היום לפיה האחריות מונחת לפתחם של המשרד לביטחון הפנים/משטרת ישראל, לכך שהאחריות הכוללת הינה של משרד המשפטים והיועמ"ש לממשלה באמצעות פעילות אקטיבית של פרקליט המדינה ופרקליטי המחוז אשר ידרשו להיות מעורבים בהפעלת כלל גופי האכיפה הרלבנטיים.
ראש הרשות – יתמנה על ידי שר המשפטים ויפעל באופן שוטף מול היועמ"ש לממשלה/ פרקליט המדינה. הפונקציות המרכזיות אשר כפופות ישירות לראש הרשות הן:
יחידת מבצעים ומודיעין – כולל דסק מודיעיני ארצי אחוד, מחלקת מבצעים משותפת לגורמי האכיפה הרלוונטיים, וחמ"ל שו"ב מתקדם טכנולוגית בו ינוהלו המבצעים בזמן אמת בנוכחות כלל נציגי גופי האכיפה הרלוונטיים למבצע .
יחידה משפטית – תהיה מורכבת מפרקליטים ויועצים משפטיים. מאפייניה העיקריים הם:
יחידה טכנולוגית – תעסוק באיתור ופיתוח אמצעים טכנולוגיים, אזרחיים ובטחונים, אשר יכולים לשמש הן את פונקציית השו"ב, והן את הצרכים המבצעיים, ותהווה גוף מנחה בנושא זה לגופי האכיפה הרלבנטיים.
פעילות סיכולית משולבת של כלל גופי האכיפה הרלבנטיים – התוכנית הסיכולית ( תעדוף יעדים לסיכול, תעדוף הפעלת כלי איסוף מודיעין, פעולות סיכוליות של כל גופי האכיפה הרלבנטיים ליעד שנבחר לסיכול… ) תיקבע במנגנון שיקבע, על בסיס המידע המודיעיני שיגיע מכלל גופי האכיפה והפרקליטות, ויעובד בדסק המודיעיני האחוד של הרשות, שמשימתו, יצירת תמונת מודיעין ארצית נושמת של פעילות משפחות הפשע, עבר הווה ועתיד. הרשות תממש את אחריותה לסיכול הפשיעה באמצעות גופי האכיפה הקיימים אשר יהיו מחויבים להחלטות הרשות ולתוכנית הפעולה הסינרגית עליה יוחלט מעת לעת.
נציגי גופי האכיפה והפרקליטות – כלל גופי האכיפה ו הפרקליטות ( אזרחי, פלילי, תביעה משטרתית וכיו"ב ) יקצו נציגים בכירים שיהיה כפופים ישירות לעומד בראש אותו גוף אכיפה, אשר ישמשו כנציגים הקבועים של גורמי האכיפה השונים ברשות למשילות. בעת מימוש מבצע ספציפי יחברו הנציגים את הכוחות הרלבנטיים מכוחותיהם לבמצע, כולל נציגות בפעילות בשטח ובחמ"ל האחוד
דיווח שוטף לדרג מנהל ולדרג המדיני – ראש הרשות ומטה הרשות ידווחו באופן שוטף לפרקליט המדינה/ יועמ"ש לממשלה, וכן יציגו לדרג המדיני הערכת מודיעין עדכנית, הישגים ותוכנית עבודה מעת לעת.
משימות
השומר החדש הינו ארגון חברתי חינוכי וציוני שהוקם בשנת 2007 על ידי קבוצת מתנדבים אוהבי הארץ בכדי לשמור על אדמות המדינה תוך סיוע והעצמת החקלאים וגורמי האכיפה,לצד חיבור אזרחים וצעירים לאדמה, לאהבת הארץ ולזהות ציונית